04 May 2015

Ažbeta so obiskale »nagajive« bakterije

Mladi znanstvenik Ažbe je navdušen nad bakterijami. Rad jih spoznava, riše in raziskuje. Toliko je dobrih bakterij, ki njemu in vsem nam pomagajo bolje živeti in celo obstajati. Tokrat, pa so Ažbeta nenapovedano obiskale "poredne" bakterije …


Ažbe je to zimo imel kar nekajkrat smolo. Obiskale so ga slabe bakterije. Ni jih bil vesel, saj so mu povzročile visoko vročino. Zdravnica mu je razložila, da gre za bakterijsko okužbo in da bo moral 10 dni ostati doma ter jemati antibiotike, da se pozdravi. Ažbe ne bi bil Ažbe, če se ne bi takoj, ko mu je vročina pada, lotil raziskovati, kaj se pravzaprav dogaja z njim.

Med »surfanjem« po internetu je naletel na zanimiv video o bakterijah v angleškem jeziku. Na srečo ima Ažbe angleščino zelo rad, saj mu omogoča, da lahko bere, posluša in gleda zanimive risanke ter oddaje, ki niso prevedene v slovenščino. Kdaj pa kdaj Ažbe celo poprosi starše, da se z njim pogovarjajo v angleščini.

Mladi znanstvenik ti pošilja povezavo do tega videa (klikni tukaj ali na sliko zgoraj) in predlaga, da če boš potreboval pomoč pri angleščini poprosiš starše.

Prijetno gledanje!