25 September 2014

Nagradno žrebanje - Arboretum Volčji Potok

Znani so rezultati nagradnega žrebanja za obiskovalce Ažbetovega kotička in znanstvenih delavnic, ki so potekale konec avgusta, na Čarobnem dnevu v Arboretumu Volčji Potok


Mladi obiskovalci znanstvenih delavnic so bili najbolj navdušeni nad opazovanjem dogajanja pod mikroskopom. Pokazali smo jim klopa, zaradi katerega lahko zelo zbolimo, če je okužen z bakterijo vrste Borrelia burgdorferi (borelijo). Ker so klopi v tem obdobju ne le zelo številčni, ampak tudi pogosto okuženi z omenjeno bakterijo se je Ažbe odločil, da bo izmed vseh obiskovalcev njegovega kotička in delavnic v Arboretumu Volčji Potok izžrebal srečneža, ki mu bo podaril test za odkrivanje borelije v klopu. Pomembno je namreč, da borelijo, ki povzroča boreliozo, odkrijemo pravočasno, da ne bi prišlo do hudega bolezenskega stanja in kroničnih bolezni (borelija in borelioza - za več kliknite tukaj).

Poleg tega smo izžrebal še tri srečneže, ki bodo prejeli tolažilno nagrado (pri žrebanju je poleg strokovne komisije sodelovala tudi Ažbetova mucka Džingi). Ostale, ki niste imeli take sreče pa vabimo, da se nam pridružite jutri v petek, 26. septembra, na Noči raziskovalcev na Kongresnem trgu v Ljubljani. Mladi znanstvenik Ažbe za vas že pripravlja naslednje presenečenje z nagradnim žrebanjem.

Rezultati nagradnega žrebanja:
1.nagrada (test klopa na borelijo) - Valerija iz Ljubljane
2.nagrada (ročno porisana skodelica) - Janja iz Kranja
3.nagrada (ročno porisana skodelica) - Pia iz Kranja
4.nagrada (ročno porisana skodelica) - Ela iz Kamnika

Iskrene čestitke nagrajencem!